Dana Deac are cancer

mart. 22 2008

2257-125379-_danadeac.jpgDana Deac, directorul general al TVR, se află într-un concediu de boală prelungit. De parcă nu era destul că se află la conducerea TVR într-un an electoral, Dana Deac se luptă, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, cu o formă de cancer.

O întâmplare atît de intimă cum este boala merită cu siguranţă, dincolo de compasiune, o minimă discreţie din partea noastră. Nici nu aş fi adus în discuţie subiectul dacă vulturii nu ar plana deja în jurul televiziunii publice aşteptând nenorocirea, în speranţa că vor putea pune mâna pe controlul TVR pentru a o folosi în campanie electorală.

În ciuda faptului că scurta noastră colaborare a început pripit şi s-a terminat subit, nu pot decât să-i doresc Danei un diagnostic greşit. (foto: Adevărul)

3 responses so far

  1. Ing. fiz. Gabriel Pascu

    PANORAMA

    Stirea urmatoare

    Un chirurg si un fizician din Bucuresti pregatesc leacul cancerului

    Metoda de combatere a maladiei mortale ar putea fi izolarea nervoasa a tumorii.In lumea medicala circula anecdota cum ca fostul presedinte american Bill Clinton ar fi ordonat ca pana la sfarsitul anului 2000 sa se gaseasca leacul impotriva cancerului. Nu a fost sa fie. Pana acum, despre cercetarile in domeniu, cercetari care beneficiaza de fonduri de miliarde de dolari, se spune ca „s-ar putea” sa aiba succes. Este vorba despre gasirea unui vaccin anticancer care, deocamdata, functioneaza doar la gaini. Aceasta in SUA. In Romania, un fizician si un medic chirurg au pus si ei gand rau cancerului, dar cu fonduri personale si dupa o idee mai originala. Daca teoria lor functioneaza, pana la sfarsitul primaverii viitoare cancerul nu va mai fi sinonim cu „moartea sigura”.
    Organismul viu este format din miliarde de celule diferentiate pe functii foarte bine stabilite. In momentul in care unul din organe nu mai functioneaza, organismul, in intregul sau, se apropie de colaps. Una din bolile care scot din functiune organe vitale este cancerul, boala pe care unii medici o definesc ca fiind „personificarea diavolului”.
    Inca nu se stie care este cauza care il declanseaza, dar este cert faptul ca tumora propriu-zisa porneste de la o mutatie genetica a unei celule. Aceasta se divide si da nastere unor celule canceroase, adica celule de tip embrionar, nediferentiat, care nu mai respecta rolul pe care ar trebui sa-l joace in organism, celule care incep sa se inmulteasca foarte repede si sa distruga tesuturile din vecinatate, in conditiile unui consum de energie imens care slabeste foarte repede organismul. Aceasta este tumora canceroasa, maligna, un tesut care se comporta ca un invadator si un distrugator pentru celelalte celule din jur. In scurt timp, organul atacat este scos din functiune. Ciudat este faptul ca sistemul imunitar nu reactioneaza in nici un fel impotriva tesutului canceros care pericliteaza viata organismului. Pur si simplu nu il recunoaste ca fiind un inamic. Cauzele au ramas necunoscute pana acum. Mai mult, in mod absolut paradoxal, organismul ajuta dezvoltarea tumorii, ca intr-un fel de sinucidere. Spre deosebire de tumora maligna, cea benigna nu creste asa de repede si, mai ales, nu ataca tesuturile invecinate. Nici la tumora benigna nu sunt insa cunoscute cauzele aparitiei.
    Momentan, lupta contra cancerului se duce cu citostatice, adica substante care incetinesc diviziunea celulara, oprind astfel dezvoltarea tesutului canceros, iradierea cu cobalt a zonelor canceroase si extirparea chirurgicala a tumorilor. In cazul operatiei, procentul de supravietuire dupa 5 ani, conform unui sondaj oficial, este de 10-16%, in functie de pozitionarea tumorii in organism. O observatie interesanta a medicilor este ca cele mai multe cazuri reusite sunt pe pacienti care sunt hotarati sa lupte cu boala. Cei resemnati nu au aproape nici o sansa.
    In cazul citostaticelor, unul dintre cele mai mari inconveniente este caderea unghiilor si a parului. Specialistii spun ca aceste metode clasice, chiar in cazul unor reusite, nu elimina din organism factorul care determina aparitia cancerului. Tumora poate sa-si reia dezvoltarea maligna. In afara de aceste metode „clasice”, la aceasta ora cercetatorii americani spera sa gaseasca o substanta care sa stimuleze organismul sa produca anticorpi impotriva celulei canceroase.
    In urma cu sase ani, fizicianului Gabriel Pascu i-a venit o idee nastrusnica. El a plecat de la un lucru banal, respectiv de la faptul ca sistemul imunitar se declanseaza imediat ce in corp a aparut un „invadator”. Or, informatia ca acel invadator a aparut in organism nu o poate da decat sistemul nervos. Respectiv, faptul ca o entitate e „prieten” sau „dusman” al organismului este o decizie a sistemului nervos central. Plecand de aici, Pascu a dezvoltat o teorie pe care a numit-o „Teoria gravitationala a vietii”, prin care demonstreaza ca tesutul canceros nu este atacat de catre sistemul imunitar deoarece celulele nervoase il considera „prieten”. Mai clar, in masura in care celule canceroase sunt nascute de organism, acestea nu pot fi reperate drept inamici. Pascu propune izolarea nervoasa a tesutului cancerigen pe cale chirurgicala, respectiv taierea legaturilor cu reteaua nervoasa vegetativa, lucru care ar duce la „desteptarea” sistemului imunitar si atacarea tumorii. Vindecarea s-ar produce astfel in mod natural. Trebuie mentionat ca metoda izolarii nervoase a unui organ prin metode chirurgicale a mai fost folosita in 1923 de catre medicul roman Toma Ionescu, dar nu pentru cazuri de cancer.
    „Nu am spus nimanui nimic pana nu m-am documentat temeinic. Voiam sa fiu sigur ca ceea ce sustin eu nu este o nebunie. Apoi a trebuit sa caut un medic care sa fi avut tangenta cu aceasta boala si, totodata, sa aiba bunavointa de a lucra alaturi de mine”, spune Gabriel Pascu.
    In cursul acestui an, Gabriel Pascu a contactat un medic primar ORL-ist, chirurgul Dorel Manu de la Spitalul Titan, care opereaza tumori canceroase maligne de peste 20 de ani. Medicul a ramas surprins de teoria fizicianului si a pornit la verificarea ipotezei de lucru. „Informatiile sunt absolut noi si de o simplitate uluitoare. Dupa opinia mea, sansele de succes sunt de 60 la suta, pana acum. Oricum, convingerea mea ramane ca leacul impotriva cancerului trebuie sa fie ceva extrem de simplu. In cazul de fata, peste cateva saptamani vom porni experimentele pe cobai, apoi vom vedea. Pana atunci vom forma o echipa de specialisti pe mai multe domenii pentru a sti exact in ce moment trebuie izolata tumora din punct de vedere nervos, astfel ca fenomenul de crestere a tesutului malign sa fie stopat, iar organismul sa inceapa lupta cu tumora.
    Eu cred ca aceasta interventie va trebui sa se produca in faza incipienta. Oricum acest lucru se va releva in experiente pe animale. Daca totul merge bine, si cred ca va merge, pana la mijlocul anului viitor metoda va putea fi aplicata la om. Ma gandesc si la posibilitatea evitarii interventiei chirurgicale. Exista posibilitatea injectarii locale a unei substante care stopeaza circulatia informatiei nervoase in acea zona. O asemenea interventie simplifica si mai mult lucrurile”, spune chirurgul Dorel Manu.
    La aceasta ora, o copie a manuscrisului „Teoria gravitationala a vietii” se afla la profesorul universitar fizician Valer Tosa, care urmeaza sa o duca in Japonia si sa o propuna spre studiere si grupului multidisciplinar de lucru de pe langa Institutul National de Tehnologie al Japoniei. Specialistii japonezi au dat publicitatii informatia conform careia organismul uman invinge, pana la varsta de 7 ani, aproximativ 20 de cancere in faza incipienta. De ce nu isi poate organismul pastra aceasta capacitate de lupta, nu se stie deocamdata.
    „In ceea ce priveste metoda lor, trebuie sa spun ca sunt cam pesimist”.
    „Nu stiu ce sa spun. Este adevarat ca sistemul imunitar este influentat intr-o oarecare masura de catre sistemul nervos, dar izolarea nervoasa a tumorii cancerigene este o operatie mult prea delicata. Pe plan mondial se incearca acum vaccinurile, care se pare ca vor avea viitor, respectiv injectarea unor substante care au drept tinta celulele canceroase. In ceea ce priveste metoda izolarii nervoase, trebuie sa spun ca sunt cam pesimist”, ne-a declarat Ion Balanescu, directorul Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu” din Bucuresti.
    Stirea urmatoare

    COMENTARII

    Momentan nu sunt comentarii la acest articol.

    Adauga comentariul tau

    Ing. fiz. GabrielPascu ,tf. 0744.220.498

    P.S. Dr. Manu adescoperi aceasta metoda (pe care eu am fundamentat-o teoretic in 1998) printr-un malpraxis acum 30 de ani. De atunci o foloseste la „negru” cu o eficienta fabuloasa ( 100 %). Este sotul Claudiei Nicoleta Manu, director al Institutului Oncologic „Al. Trestiorenu”-Buc., si „mare maestru” intr-o importanta loja masonica din Romania (vezi Google)

  2. Este prea frumoasa, prea desteapta, prea buna ca sa ne lase singuri. Se va insanatosi, stiu multe cazuri, la fel de multe erori medicale. Va avea ajutor din partea oamenilor care au vazut-o, ascultat-o si iubit-o. Cunosc multe cazuri, cu vechime de 20, 30 de ani care nu erau…O verisoara a avut noroc sa intalneasca la Policlinica Batistei un doctor in varsta( dar ce medic!), era pe timpul lui…C… I-a spus: „Doamna, nu va operati! (Dr. Mogos ii recomandase operatia)…stiti ce v-as da eu dumneavoastra? O camera incalzita!” Personal, am mare nevoie de Dana Deac, pentru un material realizat la Antena 1, m-ar ajuta sa ies dintr-o situatie foarte grea…dar subiectul este…sa trimitem toti efluvii de ganduri bune catre Dana Deac, doamna Dana Deac, pe care cu siguranta o vom revedea pe ecranul televizorului, asa cum ii sta cel mai bine.
    Trecand la stilul direct, ” Nu ma dezamagi, doamna a televiziunii”.

  3. http://www.medicalstudent.ro/publicatii/suportul-psihologic-pentru-pacientii-cu-cancer-un-lux-sau-o-necesitate.html

    SUPORT PSIHOLOGIC CANCER – ce nu se face in Romania?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.